Industriële vormgeving en oxides

Een aantal jaren terug raakte ik gefascineerd door vormgeving van voornamelijk oude sleetse industriële werktuigen met hun metaal- en diep roodbruine roest-achtige kleur die het gevolg zijn van weersomstandigheden en jarenlang intensief gebruik. 

Deze sfeer probeer ik ook weer te geven in mijn werk door de bekleding hiervan voornamelijk uit koper- en ijzeroxide te laten bestaan. Aangebracht in een dunne laag of juist in overmaat creëer ik kleurnuances die doen lijken dat mijn ontwerpen van metaal zijn gemaakt in plaats van keramiek.

Voor wat betreft de vorm dit industriële werk ga ik steeds op zoek naar de grenzen van de zwaartekracht in combinatie met de mogelijkheden van de toe te passen technieken. Mede hierdoor is de uitkomst vaak verrassend. 

Maar ook op andere objecten blijken de prachtige aardse tinten van de oxides een heel mooi resultaat te geven zoals u op de foto’s kunt zien.

Heeft u belangstelling voor een van deze werken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.